O dronă rusească a fost pe punctul de a lovi azi-noapte podul de la Brăila. Autoritățile dorm?

Date:

Conform informațiilor furnizate de surse locale și ulterior preluate de Radu Hossu, recunoscut pentru contribuția sa umanitară în Ucraina și recent decorat de președintele Zelenski, o dronă de origine rusă pare să se fi prăbușit în cursul nopții trecute în apropierea orașului Galați, la doar 21 de kilometri de granița cu Ucraina, pe teritoriul României. Incidentul a avut loc la o distanță de doar 2,5 kilometri de centrul orașului Galați, care găzduiește o populație de aproximativ 270.000 de locuitori. Ca urmare a acestui eveniment, Poliția Aeriană a NATO se află în stare de alertă și efectuează patrulări cu avioane de luptă la altitudini joase.

Sursele menționează că, în urma primei căderi a dronei, s-a auzit ulterior și o a doua dronă în zonă. La doar 7,5 kilometri de presupusul loc al incidentului cu prima dronă se află orașul Brăila, care are o populație de aproximativ 155.000 de locuitori, ceea ce face din aglomerarea Galați-Brăila una dintre cele mai mari concentrații urbane din România, după București.

Ministerul Apărării al României a emis un comunicat în această dimineață, în care se precizează că în noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au efectuat noi atacuri asupra unor ținte din Ucraina. După detectarea unor grupuri de drone care se îndreptau către teritoriul ucrainean, în apropierea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul de Poliție Aeriană și a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu privire la necesitatea instituirii măsurilor de alertă pentru populația din județele Tulcea și Galați.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a semnalat o posibilă intrare neautorizată în spațiul aerian național, cu semnalul radar indicând o direcție către municipiul Galați. Ca urmare, forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ale Poliției și ale Poliției de Frontieră au fost mobilizate către zonele din apropierea municipiului Galați, unde s-a înregistrat semnalul radar menționat. Până în acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul României, însă căutările vor continua și în cursul zilei de astăzi.

Sursa video: https://x.com/Xyanide_Ady/status/1707995594646520096?s=20

Iată și reacția lui Ceaușescu, la aflarea acestei știri:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...