Două bănci elvețiene, supuse investigațiilor după ce au ajutat clienți ruși bogați să evite sancțiunile

Date:

Acțiunile băncii elvețiene UBS au consemnat o scădere miercuri, după ce a fost publicat un raport care susține că Departamentul de Justiție al Statelor Unite a intensificat investigațiile privind presupusele deficiențe care ar fi permis clienților ruși să evite sancțiunile. Aceste presupuse deficiențe se referă atât la UBS, cât și la Credit Suisse, care a fost achiziționată de rivala sa mai mare, UBS (UBSG.S), la începutul acestui an. Un raport Bloomberg a dezvăluit că Departamentul de Justiție desfășoară o investigație cuprinzătoare concentrată în principal pe Credit Suisse și pe posibilele încălcări ale sancțiunilor. Departamentul de Justiție a refuzat să facă comentarii în această privință.

În raportul său financiar de la sfârșitul lunii august, UBS a afirmat că programele sale de sancțiuni sunt concepute pentru a se conforma sancțiunilor din multiple jurisdicții, inclusiv cele impuse de Organizația Națiunilor Unite, Elveția, Uniunea Europeană, Marea Britanie și Statele Unite. Mai mult, cea mai mare bancă elvețiană a dezvăluit că birourile Credit Suisse din Marea Britanie, Olanda, Franța și Belgia au fost contactate de autoritățile de aplicare a legii în cadrul unei investigații privind operațiunile bancare transfrontaliere destinate clienților bogați, fără a furniza detalii specifice. UBS a adăugat că „Credit Suisse a efectuat o analiză a acestor aspecte și continuă să coopereze cu autoritățile.”

Raportul Bloomberg, bazat pe surse familiare cu situația, menționează că reprezentanți ai Departamentului de Justiție au discutat cu avocații din SUA ai UBS despre presupusa expunere a Credit Suisse la încălcări ale sancțiunilor începând cu achiziționarea sa de către UBS în iunie. De asemenea, Departamentul de Justiție analizează posibilele deficiențe de conformitate la UBS, potrivit unei surse citate de Bloomberg. Se subliniază că investigația se află încă într-un stadiu incipient și s-ar putea să nu conducă la acuzații sau la o înțelegere. Bloomberg a precizat că investigația Departamentului de Justiție vizează restricțiile impuse în urma invaziei Rusiei în Ucraina în 2022 și runde anterioare de sancțiuni aplicate după anexarea Crimeei în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...