Donald Trump susține că eolienele sunt responsabile de moartea balenelor. Nimic mai FALS!

Date:

Fostul președinte american a lansat critici neîntemeiate împotriva turbinelor eoliene, afirmând că acestea ar fi responsabile pentru decesul unui număr semnificativ de balene. Donald Trump a declarat că aceste „morile de vânt” duc la comportament „nebun” și „confuz” al cetaceelor. În timp ce se află în curs de obținere a nominalizării pentru alegerile prezidențiale din anul viitor din partea Partidului Republican, Trump a expus aceste afirmații controversate în timpul unui miting din Carolina de Sud.

El susține că, deși șansele ca o balenă să fie ucisă de o barcă sunt mici, „morile de vânt provoacă o mortalitate a balenelor fără precedent” și că nimeni nu acționează în acest sens. Trump a adăugat că balenele „eșuează pe țărm”, iar morile de vânt le afectează negativ. Această declarație vine din partea fostului președinte american, care a fost supus de două ori procedurilor de impeachment și care se confruntă cu multiple acuzații penale.

Cu toate acestea, experții în domeniu afirmă că nu există dovezi care să susțină afirmațiile lui Trump privind efectele negative ale turbinelor eoliene asupra sănătății balenelor. Ei subliniază că există cauze mult mai semnificative ale mortalității animalelor, precum pisicile domestice sau infrastructura de combustibili fosili. De asemenea, susținerile lui Trump privind influența morilor de vânt asupra comportamentului balenelor sunt neîntemeiate și nu sunt susținute de date științifice solide.

Statele Unite au fost mai lente în dezvoltarea parcurilor eoliene offshore în comparație cu alte țări, însă mai multe proiecte sunt în prezent în implementare în largul coastei de est. Aceste proiecte sunt susținute cu entuziasm de președintele Joe Biden ca parte a eforturilor de a promova aprovizionarea cu energie curată și de a combate criza climatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...