Cum vor avocații să-l scape pe Buzatu din arest: Îl salută oamenii pe stradă

Date:

Baronul Dumitru Buzatu primește sprijinul a trei avocați de top: Daniel Atasie, Geanina Drian și Dan Buchidau. Acești apărători ai săi au susținut o pledoarie hotărâtă în fața instanței din Vaslui, solicitând cu vehemență să nu fie emis un mandat de arest preventiv împotriva lui Buzatu. Argumentul lor central a fost că baronul era ferm convins că a primit doar o sumă de 125.000 de lei sub formă de împrumut și că acesta suferă de o afecțiune medicală.

În timpul procesului, Dumitru Buzatu a ales să rămână tăcut și nu a adăugat nimic la declarația pe care o furnizase deja procurorului. El a afirmat ferm că „am dat deja o declarație în fața procurorului și nu am nimic altceva de adăugat; mențin acea declarație.”

Unul dintre avocați, Daniel Atasie, a explicat judecătorului că Buzatu era convins că în „borseta” pe care o deținea se aflau doar 125.000 de lei, argumentând astfel că nu există intenția de a părăsi țara sau de a se sustrage de la justiție.

”Nu se arestează oameni doar pentru că se presupune că au comis fapta; (…) dar asta nu înseamnă că domnul Buzatu, care ieri era o persoană care putea să umble liberă pe stradă, salută oameni și era salutat de oameni, de astăzi este o persoană care trebuie închisă și pusă în arest preventiv, fiind un pericol pentru ordinea publică”, a mai susținut avocatul.

În plus, avocatul Dan Buchidau a pus în evidență multiplele afecțiuni medicale de care suferă Dumitru Buzatu și a subliniat că l-a privit în ochi pe clientul său, fiind astfel convins că acesta nu are intenția de a fugi din țară.

Cu toate acestea, Tribunalul Vaslui a decis să aprobe cererea formulată de către DNA pentru arestarea lui Dumitru Buzatu pe o perioadă de 30 de zile. Baronul a luat imediat decizia de a face apel împotriva acestei hotărâri, continuând astfel lupta sa în instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...