PSD transformă instituțiile statului în afaceri de familie – cazul Zgonea

Date:

Partidul Uniunea Salvaţi România (USR) a adus la lumină acuzații de politizare și favoritism în ceea ce privește conducerea ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații). Potrivit USR, instituția a fost transformată într-o afacere de familie, cu soția noului șef al ANCOM într-o poziție cheie.

USR a subliniat că Valeriu Zgonea, recent numit la conducerea ANCOM, are soția în funcția de consilier de specialitate în aceeași instituție. Aceasta ar fi rămas în această poziție după numirea soțului său în funcție și, conform deciziei semnate de acesta din urmă, ar asista conducerea ANCOM.

Un aspect îngrijorător pentru USR este că soția lui Zgonea ar trebui să se ocupe de protejarea avertizorilor de integritate, persoane care denunță eventuale abuzuri sau ilegalități în instituția condusă de soțul ei. USR a ridicat semne de întrebare cu privire la acest lucru și a argumentat că acest conflict de interese ar putea compromite protecția avertizorilor de integritate.

Partidul a adus în atenție și faptul că soția lui Zgonea nu a inclus în declarația sa de avere sumele încasate ca salariu de la ANCOM din 2021 încoace, ceea ce ridică întrebări cu privire la transparența financiară.

USR a criticat această situație, subliniind că taxele crescute în România sunt folosite pentru a susține salarii considerate nesimțite, iar politizarea instituțiilor cheie și favoritismul nu sunt acceptabile. Partidul solicită reducerea sinecurilor și privilegiilor în sectorul public și o mai mare responsabilitate în utilizarea banilor publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...