Luna septembrie aduce peste 11.000 infectări cu COVID-19, triplu față de luna august

Date:

În România, numărul cazurilor active de COVID-19 a ajuns la 11.000, înregistrând o creștere semnificativă în comparație cu finalul lunii august, când erau de trei ori mai puține cazuri active. Una dintre tendințele alarmante este creșterea numărului de teste pozitive în rândul copiilor de vârstă școlară, care, la sfârșitul orelor, sunt aduși direct la camera de gardă a unui spital pediatric. Din cele 5 teste COVID efectuate de urgență la cei cu simptome de infecție respiratorie, 3 sunt confirmate pozitive.

Analizând datele, se constată că, după o ușoară creștere a numărului de cazuri la începutul lunii septembrie, prima săptămână de școală a adus o explozie a îmbolnăvirilor, cu o creștere de aproape 60%. Statisticile recente arată că în prezent există 11.000 de teste pozitive. Deși versiunea actuală a tulpinii Omicron nu provoacă cazuri grave la copiii cu vârsta peste 3 ani și la adulți, se recomandă ca pacienții să fie consultați de medicul de familie. Cu toate acestea, există un risc mai mare pentru bebeluși, și în cazul febrei ridicate peste 39 de grade, asociată cu alte simptome, este esențială prezentarea urgentă la medic.

Pentru persoanele în vârstă, pot apărea complicații majore, astfel că medicii recomandă evitarea spațiilor închise și aglomerate. Obezitatea rămâne un factor de risc semnificativ, indiferent de vârstă. În plus, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că o nouă variantă a vaccinului împotriva COVID-19, concepută pentru a face față mutațiilor actuale, a intrat în procedura de obținere a autorizațiilor de punere pe piață.

Săptămâna trecută, s-au înregistrat 18 decese la pacienți cu COVID-19, iar unul dintre aceste decese a implicat o persoană cu vârsta cuprinsă între 30 și 39 de ani, în timp ce 12 dintre cei decedați aveau peste 70 de ani. În cei 3 ani și jumătate de la debutul pandemiei de COVID-19, au fost înregistrate oficial 675 de milioane de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și 6,9 milioane de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...