Guvernul german a aprobat legalizarea canabisului în scop recreațional

Date:

Guvernul federal german a lansat planul său controversat de legalizare a canabisului în Germania. Proiectul de lege adoptat de cabinetul federal va fi transmis pentru dezbatere și aprobare în Bundestag. Cu toate că proiectul nu ajunge la nivelul planificărilor inițiale, acesta schimbă semnificativ politica germană privind drogurile.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, Cabinetul a adoptat un proiect de „lege privind gestionarea controlată a canabisului și modificarea altor reglementări”. Comunicatul menționează: „Proiectul se bazează pe un document cu doi piloni care abordează probleme-cheie și implementează primul pilon pentru autocultivare privată și comunitară, non-comercială, pentru adulți în scop personal. Protejarea copiilor și a tinerilor este un aspect central al întregului proiect legislativ.”

Verzii și liberalii (FDP) sunt susținători activi ai acestui proiect, pledând pentru el încă din timpul campaniei electorale anterioare. Totuși, și social-democrații susțin în mod clar acest proiect de lege, care a fost prezentat de ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach (SPD). Bavaria, guvernată de Uniunea Creștin-Socială (CSU), se opune ferm legalizării.

Ministerul Sănătății precizează că proiectul nu necesită aprobarea Bundesrat-ului (camera superioară a Parlamentului), iar legea privind canabisul ar putea intra în vigoare la sfârșitul anului. Până atunci, consumul de canabis rămâne ilegal, cu excepția posesiei de cantități mici, care a încetat să fie infracțiune în multe locuri.

În jur de 4,5 milioane de persoane din Germania consumă canabis în fiecare an, iar drogul este extrem de popular în rândul tinerilor. Conform Centrului Federal de Educație pentru Sănătate, în 2021, peste 50% dintre tinerii adulți cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani au avut experiențe cu canabis. Potrivit proiectului de lege, cumpărarea și deținerea de până la 25 de grame de canabis nu vor mai fi pedepsite, începând cu vârsta de 18 ani, iar achiziționarea ar trebui să fie posibilă prin intermediul așa-numitelor cluburi de canabis. În plus, până la trei plante vor fi permise pentru cultivare personală acasă.

Ministrul federal al transporturilor, Volker Wissing (FDP), dorește să instituie reguli și limite clare pentru șoferii care consumă droguri. Potrivit ZDF.de, Wissing intenționează să stabilească limite de canabis pentru șoferi în viitor, similare cu limitele pentru alcool. Un purtător de cuvânt al ministrului a declarat: „Studiem cum poate fi determinată și creată o valoare limită pentru canabis, pe baza cercetărilor științifice, în cadrul prevederilor privind infracțiunile administrative din secțiunea 24a a Legii privind circulația rutieră.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...