Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA în timp ce primea o mită de 1,25 milioane lei

Date:

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost prins într-un flagrant de procurorii DNA vineri seara, în timp ce primea o mită de 1,25 milioane de lei în schimbul acordării unui contract, au dezvăluit surse judiciare pentru G4Media. Operațiunea de flagrant s-ar fi derulat cu bani marcați de către DNA într-un restaurant unde Buzatu lua masa. Procurorii au efectuat în prezent percheziții la domiciliul lui Dumitru Buzatu, iar acesta asistă la acestea.

Dumitru Buzatu, care a fost ales deputat în 1992 pe listele PDSR și a fost în Parlamentul României până în 2012, când a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui, a atras atenția publicului prin diverse declarații controversate și comportamentul său.

În trecut, el a criticat vehement protestatarii din Piața Victoriei, folosind termeni duri precum „răgete” și „răgălii” pentru a se referi la aceștia în timpul regimului lui Dragnea. În 2020, Buzatu a pus sub semnul întrebării existența coronavirusului într-o ședință a Comitetului Executiv al PSD, numind liderii social-democrați „niște proști”. De asemenea, în aceeași perioadă, a refuzat să poarte mască de protecție în timpul unei ședințe a Consiliului Județean Vaslui, deși existau reguli și amenzi prevăzute pentru astfel de situații.

În 2018, a fost criticat pentru că a păstrat simbolurile comunismului, precum secera și ciocanul, pe holurile Consiliului Județean Vaslui, explicând că acestea sunt expresii ale realismului socialist în artă.

Într-o mișcare controversată din 2022, fiul lui Dumitru Buzatu a fost numit într-o poziție cheie în Secretariatul General al Guvernului de către premierul Nicolae Ciucă. Tudor Buzatu a avut și alte poziții politice în guvernele anterioare, sub conducerea diferiților premieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...