Ciolacu ține cu dinții de certificatul de revoluționar: ”Nu am fost fals revoluționar”

Date:

Marcel Ciolacu, premierul PSD, a făcut declarații la Buzău în legătură cu faptul că a dat în judecată Secretariatul pentru Revoluționari, o instituție aflată sub autoritatea sa, exprimând dorința de a-și demonstra statutul de adevărat participant la Revoluție. El a subliniat că nu dorește să păstreze niciun beneficiu personal din acest demers, ci să ofere un exemplu onorabil nepoților săi.

Premierul a clarificat că nu a solicitat niciodată schimbarea certificatului de revoluționar și că o astfel de decizie a fost luată de o instituție subordonată premierului la scurt timp după ce a devenit prim-ministru. Cu toate acestea, Ciolacu a subliniat că a primit cu bucurie această decizie, considerând-o un semn că România este o țară democratică și cu un stat de drept solid.

El a evidențiat că nu beneficiază de nicio pensie specială și că și-a dat demisia la sfârșitul fiecărui mandat pentru a evita acest lucru. Totodată, a asigurat că nu va solicita nicio pensie de revoluționar și nu va cere statului român să-i modifice certificatul de revoluționar în scopuri personale. Cu toate acestea, el a afirmat că are dreptul de a urma acest demers pentru a-și demonstra angajamentul față de Revoluție și a subliniat că a făcut acest lucru public pentru a clarifica situația.

În luna iulie, premierul Marcel Ciolacu a decis să dea în judecată Secretariatul de Stat pentru Revoluționari, instituție aflată sub autoritatea sa, pentru a-și recupera certificatul de revoluționar. Această decizie a fost luată în urma retragerii certificatului său de revoluționar de către Secretariatul pentru Revoluționari, care a considerat că premierul nu îndeplinește criteriile necesare. Decizia a fost luată cu o majoritate semnificativă de voturi în cadrul secretariatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...