Bătaie de joc pe banii românilor: PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi

Date:

În timp ce premierul Marcel Ciolacu și liderii politici ai coaliției PSD-PNL aduc în discuție în mod constant reforma administrației și reducerea cheltuielilor publice, în realitate, statul român a continuat să facă angajări într-un ritm alarmant. În intervalul 1 ianuarie – 1 iulie 2023, numărul mediu de angajări zilnice a fost de aproximativ 25 de persoane pe zi. Aceste noi angajări au avut loc în contextul creșterii deficitului bugetar și a argumentațiilor Guvernului conform cărora majorarea taxelor și impozitelor este necesară pentru acoperirea cheltuielilor publice.

În prezent, în administrația centrală și locală din România sunt angajați aproape 1,3 milioane de oameni, cifră cu peste 50% mai mare decât în 1990. Această realitate contrazice declarațiile publice ale premierului Ciolacu și ale coaliției PSD-PNL cu privire la reducerea costurilor, reformele profunde și restructurările.

Situația angajărilor la stat din 2023 reflectă în mod elocvent discrepanța dintre vorbele premierului Ciolacu, care a susținut că „România trece de la fapte la vorbe” la începutul mandatului său, și realitatea implementării politicii guvernamentale. Coaliția PSD-PNL, în ciuda promisiunilor de austeritate și reformă, a continuat să înregistreze o creștere semnificativă a cheltuielilor publice și a numărului de angajați în sectorul bugetar.

La sfârșitul lunii iulie 2023, numărul total al angajaților la stat ajunsese la 1.283.500 de persoane, conform unei statistici publicate de Europalibera.org. Acest lucru însemna o creștere de 4.505 de angajați față de începutul anului (1.278.995), ceea ce echivalează cu o medie de 21,35 de angajări suplimentare pe zi.

De fapt, ritmul angajărilor la stat nu a fost constant, ci a crescut pe măsură ce criza bugetară s-a adâncit și discuțiile despre măsurile de austeritate au câștigat teren. În ianuarie, s-a înregistrat o mică scădere a numărului de bugetari, ajungându-se la 1.276.584 de angajați în februarie 2023. Cu toate acestea, începând din martie, numărul angajărilor a crescut exponențial, pe fondul informațiilor despre situația financiară precară a țării și posibila înghețare a angajărilor. Astfel, în perioada februarie – iulie, au fost angajate în total 6.916 persoane, ceea ce reprezintă aproape 40 de angajări zilnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...