”Profesioniștii” de la conducerea MApN: un profesor, un agronom și un inginer metalurg

Date:

Ministerul Apărării Naționale se află sub conducerea unui colectiv format din cinci persoane cu experiențe și pregătiri care nu au legătură cu domeniul.

Ministrul Angel Tîlvăr, propus de PSD, a devenit șeful instituției, deși pregătirea sa este în domeniul limbilor străine. Cu toate acestea, el a parcurs numeroase cursuri postuniversitare la instituții precum Şcoala Națională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Colegiul Naţional de Apărare, Academia Naţională de Informații „Mihai Viteazul” și Institutul Diplomatic Român. În plus, a fost profesor de limba engleză timp de 19 ani și parlamentar din 2004. El a ocupat și funcția de ministru pentru Relația cu românii de pretutindeni în 2014.

În contrast, secretarul de stat Daniel Petrescu, cu înaltă pregătire militară, a dobândit o vastă experiență în domeniul militar și de apărare. Acesta a deținut funcții importante, precum cea de șef al Statului Major al Apărării începând din decembrie 2019, iar în perioada 2017-2019 a comandat Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est.

Simona Cojocaru, cel de-al treilea secretar de stat, și-a început cariera ca jurnalist, dar a petrecut întreaga viață profesională în cadrul Ministerului Apărării, urmând numeroase cursuri de specializare în domeniul apărării și securității.

Gavrilă Georgeta, responsabilă de coordonarea personalului ministerului și de elaborarea politicilor de personal, are o pregătire în domeniul metalurgiei și științelor militare. A ocupat funcții în diverse ministere, inclusiv cea de prefect al Bucureștiului (2012 – 2014) și a deținut funcția de secretar general în mai multe ministere, fiind și beneficiară a unei pensii.

Ultimul membru al echipei, secretarul de stat Eugen Bachide, are o licență în inginerie și management agroturistic și a absolvit Universitatea Bioterra. Experiența sa include diverse poziții în cadrul Camerei Deputaților și Ministerului Apărării, fără însă a avea experiență notabilă în domeniul militar sau de apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...