După ultimile dezvăluiri, Dan Voiculescu se jură pe roșu că este pro-american și pro-NATO

Date:

Raportul elaborat de ONG-ul ucrainean Centrul pentru Reforma Apărării și agenția de presă Guildhall a stârnit controverse și reacții vehemente din partea oligarhului Dan Voiculescu, proprietarul postului de televiziune Antena 3. Raportul, care enumeră persoane din România considerate a fi sub influența Rusiei, l-a inclus pe Dan Voiculescu în această listă, generând o puternică reacție din partea sa. Voiculescu a declarat că el este de fapt pro-american și că acuzațiile de a fi legat de Rusia sunt neîntemeiate.

Dan Voiculescu a emis un comunicat în care respinge categoric afirmațiile din raport și susține că el este în realitate un susținător al valorilor americane. Acesta a ordonat difuzarea comunicatului la o oră de maximă audiență pe postul său de televiziune Antena 3.

În trecut, Antena 3 a fost cunoscută pentru poziționarea sa ca un post de televiziune ostil democrației și statului de drept din România. A promovat în mod constant mesaje care se opuneau valorilor Uniunii Europene și NATO, iar personalități precum președintele Traian Băsescu, ministrul și europarlamentarul Monica Macovei, procurorul-șef Laura Codruța Kovesi, judecătorul Cristi Danileț, primarii Nicușor Dan și Clotilde Armand, partidul USR, precum și manifestanții pro-democrație din perioada 2017-2018 au fost ținte ale campaniilor difuzate de Antena 3.

Postul de televiziune a promovat în mod activ Partidul Social Democrat (PSD), Adrian Năstase, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, precum și figuri controversate precum Diana Iovanovici-Șoșoacă și George Simion. De asemenea, a găzduit numeroși politicieni cu probleme penale, susținători ai teoriilor conspiraționiste și ai Rusiei, cum ar fi actorul Dan Puric, care a fost asociat cu agenda Moscovei.

În perioada pandemiei de COVID-19, Antena 3 a promovat teorii ale conspirației și discuții despre nesiguranța vaccinurilor, contribuind la dezinformarea publicului și propagând narative care urmau direcția propagandei ruse.

Raportul Centrului pentru Reforma Apărării și agenției de presă Guildhall a evidențiat activitățile subversive ale serviciilor secrete rusești în alte țări, inclusiv în România. Acesta a enumerat mai multe nume, inclusiv liderul partidului AUR, George Simion, afaceristul Marius Dorin Lulea, precum și alte personalități din mediul politic și mediatic românesc. Raportul a stârnit reacții mixte în societatea românească, generând dezbateri cu privire la influența externă și propagandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...