Jumătate dintre magistrații ”cuminți și ascultători” și-au primit răsplata

Date:

Un raport recent dezvăluie că jumătate dintre judecătorii care, acum patru ani, au luat o poziție contrară protestelor colegilor magistrați au fost ulterior promovați în funcții de conducere de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), conform informațiilor furnizate de Presshub.

În martie 2019, 60 de șefi de instanțe au adoptat o abordare diferită față de protestele magistraților care au reacționat împotriva modificărilor aduse legilor Justiției de către alianța PSD-ALDE cu un an înainte. Acești președinți de tribunale și curți de apel (cu excepția Curții de Apel Cluj) au trimis o scrisoare către CSM în care criticau acțiunile colegilor care pledau pentru menținerea independenței magistraților, inclusiv prin întâlniri cu oficiali europeni. Semnăturile de pe scrisoare au fost puse în nume personal de cei 60 de magistrați, fără a convoca adunările generale ale instanțelor pentru a obține consensul colegilor lor.

La patru ani de la acest episod, se constată că jumătate dintre acești judecători care s-au delimitat de protestele colegilor lor au avansat în funcții de conducere în sistemul judiciar. Cei care nu au reușit să obțină promovări au ales, în mare parte, să iasă la pensie.

Această evoluție din cariera judecătorilor ridică semne de întrebare cu privire la impactul deciziilor și pozițiilor asumate în trecut asupra parcursului lor profesional ulterior și asupra sistemului judiciar în ansamblu.

Dezbaterile privind independența și imparțialitatea justiției rămân la ordinea zilei în România și reprezintă subiecte esențiale pentru viitorul sistemului judiciar din țară, iar această situație relevă complexitatea acestor probleme și impactul pe termen lung al deciziilor luate de magistrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...