Putin îl laudă pe Elon Musk, după ce a salvat flota rusă de la un atac al Ucrainei: Este talentat

Date:

În cadrul Forumului Economic Estic, care a fost transmis de canalul de televiziune Russia 24, președintele rus Vladimir Putin a avut cuvinte de laudă pentru Elon Musk, miliardarul american și fondatorul Tesla și SpaceX, subliniind calitățile sale remarcabile.

Putin a afirmat: „Atunci când vine vorba despre activitățile private ale lui Elon Musk… el este cu siguranță o persoană remarcabilă, iar acest lucru trebuie să fie recunoscut… Cred că această recunoaștere se extinde în întreaga lume. Elon Musk este un om de afaceri activ și talentat, care desfășoară multe proiecte de succes, în special cu sprijinul statului american.”

Elon Musk, care ar fi jucat un rol în oprirea unui presupus atac ucrainean asupra marinei ruse în 2022, a subliniat că, în calitate de cetățean american, nu se consideră un trădător. A justificat poziția sa referitoare la Rusia în contextul conflictului cu Ucraina, argumentând că Congresul SUA nu a declarat oficial război Rusiei.

Potrivit unui fragment recent dezvăluit din biografia sa, scrisă de jurnalistul și autorul american Walter Isaacson, Musk ar fi ordonat în secret deconectarea comunicațiilor Starlink în apropierea coastei Crimeei în 2022, în scopul de a perturba un presupus atac al Ucrainei asupra marinei ruse din Sevastopol.

Musk a confirmat că a suspendat temporar conexiunea prin satelit Starlink pentru drone, dar atunci când Ucraina a solicitat reluarea comunicării, el a refuzat. De asemenea, el a subliniat necesitatea unui armistițiu în regiune.

Ulterior, s-a aflat că Musk a transmis mesaje private ale vicepremierului și ministrului pentru transformare digitală din Ucraina, Mihailo Fedorov, autorului biografiei sale, fără a solicita permisiunea oficialului ucrainean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...