După 31 de ani, vechiul FSN s-a reunit complet

Date:

Reunirea PSD și PNL în aceeași tabără pentru alegerile din 2024 aduce cu sine o serie de implicații și semnificații deosebit de importante, după cum subliniază sociologul Barbu Mateescu într-o analiză concisă a acestui eveniment.

Una dintre observații notabile este că, pentru prima dată după 31 de ani, asistăm la o posibilă reunificare a FSN-ului, partid care fusese scindat în 1992. Totodată, această alianță arată că partidele „tradiționale” se confruntă cu o epuizare a resurselor umane. Un alt aspect important este legat de posibila decredibilizare a termenului „democrație” în cazul în care acesta va fi inclus în denumirea alianței PSD-PNL. În plus, se așteaptă o mobilizare mai puternică a electoratului USR din marile orașe în urma acestei alianțe.

Barbu Mateescu face și câteva sugestii amuzante pentru liberalii care mai au o oportunitate de a-și păstra relevanța politică: fie să-și înființeze rapid niște partide mici, fie să se alăture lui Ludovic Orban. În urma acestei alianțe, PNL-ul va deveni practic inexistent, transformându-se într-o entitate aproape subordonată PSD-ului, asemenea partidului KDNP din Ungaria, care și-a pierdut autonomia odată ce s-a alăturat FIDESZ-ului lui Viktor Orban.

Consultantul politic exprimă și câteva așteptări amuzate, anticipând momente interesante, cum ar fi imaginea lui Klaus Iohannis pupându-se cu Victor Ponta sau Olguța Vasilescu ținându-l de mână pe Emil Boc, asemenea unei mame cu copilul în prima zi de școală.

Sursa foto: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...