Premierul Ciolacu: Nu pot să-l cert pe ministrul Rafila că a scos spitale din PNRR

Date:

Marcel Ciolacu, premierul României, și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, au oferit declarații în urma vizitei lor la loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Ploiești-Buzău, abordând subiectul modificărilor aduse proiectelor PNRR și finanțării spitalelor.

Ciolacu a luat apărarea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în contextul criticilor privind scoaterea unor spitale din PNRR, afirmând: „Eu nu pot să-l cert acum pe ministrul Rafila că a scos anumite spitale care nu aveau nici licitație, nici studiu. Aveau o schiță și o sumă – cam atât ar fi trebuit pentru acel spital.” Premierul a subliniat că aceste spitale vor fi realizate, dar cu alte fonduri europene și finanțare de la Banca Europeană de Investiții (BEI).

Sorin Grindeanu a completat, declarând că România nu a pierdut niciun euro din PNRR și că toate proiectele de transport și celelalte componente au fost reașezate pe Fondul de Modernizare. „Tot ceea ce înseamnă achiziții prinse pe PNRR pe material rulant le-am mutat pe Fondul de modernizare. Deci aceleași lucruri vor fi făcute în continuare pe fonduri europene,” a afirmat Grindeanu.

Ciolacu a adăugat că proiectele scoase din PNRR vor fi finanțate cu alte fonduri europene și a dat exemplul Spitalului Gerota, o investiție majoră care nu ar fi putut fi finalizată până în 2026, conform termenelor PNRR. Premierul a subliniat că toate proiectele vor fi realizate și a asigurat că nu a fost scos nimic din PNRR care să nu fie prins în alte programe europene.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății a pierdut 740 de milioane de euro din fonduri nerambursabile ale PNRR pentru construcția de spitale, fonduri care vor fi înlocuite cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții (BEI). Proiectele de sănătate vor continua, dar cu bani împrumutați de la BEI, după ce lista inițială a spitalelor beneficiare a fost redusă de la 27 la 21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...