Numărul rușilor care vor să se predea ucrainenilor este tot mai mare

Date:

Andri Iusov, reprezentant oficial al Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării din Kiev, raportează că numărul militarilor ruşi care exprimă dorinţa de a se preda Ucrainei a crescut cu 70% după „operaţiunea specială Mi-8” a serviciului de spionaj militar ucrainean.

Operațiunea Mi-8, coordonată de GUR, a implicat dezertarea unui pilot rus împreună cu elicopterul Mi-8 pe care îl pilota și a reprezentat o victorie semnificativă pentru Ucraina. Andri Iusov explică că acest succes a determinat un număr semnificativ mai mare de militari ruși să ia în considerare posibilitatea predării lor Ucrainei.

Acest reprezentant al GUR afirmă: „După operaţiunea de succes ‘Siniţia’, în care au fost implicaţi un Mi-8 şi pilotul acestuia, numărul militarilor din armata rusă care iau în considerare un scenariu similar pentru ei înşişi a crescut. Apelurile către proiectul de stat ‘Vreau să trăiesc’ au înregistrat un salt, crescând cu aproximativ 70% într-o singură zi.”

Operațiunea „Siniția” a implicat o misiune complexă de șase luni, care a inclus extragerea membrilor familiei pilotului rus. Moscova a susținut inițial că elicopterul Mi-8 s-a pierdut și a aterizat „din greșeală” în Ucraina. Totuși, autoritățile ucrainene au furnizat detalii amănunțite și au anunțat că pilotul care a dezertat va primi o recompensă de 500.000 de dolari.

Această operațiune a reprezentat o lovitură semnificativă pentru Moscova și a evidențiat un alt aspect al tensiunilor în curs de desfășurare între Ucraina și Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...