Informații declasificate: Rusia atacă cu rachete Kalibr navele comerciale din Marea Neagră

Date:

Guvernul britanic a dezvăluit că Rusia a lansat mai multe rachete asupra unei nave civile de mărfă în Marea Neagră pe 24 august. Informațiile furnizate de serviciile de informații britanice, care au fost declasificate, arată că atacul a vizat o navă comercială sub pavilion liberian și a implicat două rachete de croazieră Kalibr, dar a fost respins cu succes de forțele ucrainene.

Premierul britanic Rishi Sunak a comentat despre acest incident în Parlament, afirmând că acest act demonstrează nivelul de disperare al președintelui rus, Vladimir Putin. El a subliniat că Regatul Unit folosește capacitățile sale de informații, supraveghere și recunoaștere pentru a monitoriza activitatea Rusiei în Marea Neagră.

Londra a menționat că va continua să atragă atenția și să atribuie atacuri dacă se pregătesc altele împotriva navelor sau infrastructurilor civile. Ministerul de Externe britanic a salutat apărarea antiaeriană ucraineană pentru respingerea atacului asupra navei civile și a subliniat că nicio rachetă Kalibr nu a atins ținta.

De asemenea, Regatul Unit a subliniat că Rusia a hărțuit în mod sistematic infrastructura civilă și portuară din Ucraina, cauzând distrugerea a 280.000 de tone de cereale. Această acțiune este considerată o demonstrație clară a eforturilor continue ale Rusiei de a afecta economia Ucrainei și de a disprețui viețile civile și interesele altor țări din regiunile Africii, Asiei și Orientului Mijlociu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...