General rus: ”Războiul din Ucraina este doar primul pas spre invadarea Europei”

Date:

Un general rus, recent promovat de Vladimir Putin și cu un rol semnificativ în războiul din Ucraina, consideră că luptele actuale reprezintă doar prima etapă dintr-un conflict mult mai amplu cu Europa, conform Newsweek.

Putin l-a avansat săptămâna trecută pe general-locotenentul Andrei Mordvicev la rangul de general-colonel. Acest lider militar deține funcția de comandant al Districtului Militar Central și al Grupării Centrale a Forțelor Rusești implicate în Ucraina.

Într-un recent interviu pentru postul de televiziune Rusia-1, Mordvicev a exprimat convingerea că războiul condus de Putin va continua pentru o perioadă semnificativă și se va extinde în viitor.

„Cred că va trece mult timp. Este inutil să vorbim despre o perioadă exactă. Când ne gândim la Europa de Est, ceea ce va trebui să facem, cu siguranță, va necesita și mai mult timp”, a declarat Mordvicev.

Jurnalistul rus l-a întrebat: „Ucraina este doar o etapă?” Generalul a răspuns afirmativ, adăugând că acesta este doar începutul și că războiul „nu se va opri aici”.

Înainte de invazia Ucrainei, Putin a dezvăluit un plan de reconstituire a teritoriilor pierdute de mult ale Imperiului Rus într-un bloc unificat. Președintele rus și susținătorii săi au afirmat în mod repetat că nu consideră Ucraina o țară independentă de Rusia, susținând că această națiune suverană ar trebui readusă sub controlul Moscovei.

Unii dintre aliații lui Putin au sugerat că războiul din Ucraina s-ar putea extinde către alte țări membre NATO, inclusiv Polonia și alte națiuni din Europa de Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...