Fosta șefă a diplomației austriece s-a mutat la Sankt Petersburg, Rusia

Date:

Fosta ministru de externe austriacă, Karin Kneissl, cunoscută pentru dansul său cu președintele rus, Vladimir Putin,se mută la Sankt Petersburg pentru a lucra la un centru academic pe care îl conduce, conform agenției de presă de stat ruse Tass, citată de The Guardian.

Kneissl este la conducerea Centrului Gorki – Observatorul Geopolitic pentru Problemele Cheie ale Rusiei de la Universitatea din Sankt Petersburg, conform precizărilor Tass.

„Am cofondat centrul Gorki și îl conduc””, a declarat Kneissl. „Deoarece există multă muncă acolo și necesită multă atenție, nu pot face acest lucru în trecere, am decis să mă mut la Sankt Petersburg pentru această muncă”.

Într-un raport anterior din luna trecută, Tass a menționat că fostul ministru își petrecea vacanța în satul Petrușovo din regiunea Riazan. Potrivit agenției ruse de presă, fostul ministru austriac „ia în considerare serios să se mute în Rusia”.

Karin Kneissl a atras atenția presei în 2018, când Putin a participat la nunta sa la o podgorie austriacă și cei doi au fost fotografiați dansând. După dans, ministra austriacă a făcut o amplă reverență în fața lui Putin.

Kneissl a ocupat funcția de ministru de externe austriac în perioada 2017-2019 și s-a alăturat consiliului de administrație al gigantului petrolier rus Rosneft în calitate de director independent în 2021. Ea a părăsit consiliul de administrație al Rosneft în mai 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Pe site-ul său personal, Kneissl menționează că a părăsit Austria în septembrie 2020 din cauza amenințărilor cu moartea și a unei „interdicții de facto de a lucra în Austria”. Ea a locuit într-o mică fermă din Franța și în nordul Libanului înainte de a se stabili în Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...