Combat: Cristiano Ronaldo nu și-a transformat hotelul din Maroc în adăpost pentru supraviețuitorii cutremurului

Date:

Hotelul Pestana CR7 din Marakech, deținut de celebrul fotbalist Cristiano Ronaldo, a negat categoric informațiile potrivit cărora ar fi fost transformat într-un adăpost pentru supraviețuitorii cutremurului devastator care a lovit Marocul, precizează o dezvăluire recentă realizată de echipa „CheckNews” a publicației Liberation. Informația inițială a fost preluată și în România de la agenția de știri News.ro, care cita o televiziune din Spania drept sursă. De asemenea, această veste a fost preluată de alte media internaționale și publicații sportive.

Inițial, mai multe publicații, printre care și Le Figaro, au relatat că Cristiano Ronaldo ar fi deschis ușile hotelului său pentru a găzdui sinistrații cutremurului. O altă publicație sportivă, „Sport Bible”, a afirmat că „hotelul Pestana CR7 Marrakech a devenit un loc de refugiu pentru persoanele afectate de cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade”.

Însă, s-a constatat că povestea a avut la bază un articol din revista sportivă spaniolă Marca, care a fost denumit „Hotelul lui Cristiano Ronaldo din Marakech, folosit ca refugiu după cutremurul din Maroc”. Termenul „refugiu” a fost interpretat greșit de mass-media care a preluat știrea. După cum se pare, ziarul Marca a bazat articolul pe mărturia unei turiste spaniole, care a spus că și-a rezervat un zbor înapoi în Spania și s-a mutat într-o zonă mai puțin afectată de cutremur în Marrakech, unde a dormit pe stradă până când a obținut o cameră la hotelul lui Cristiano Ronaldo. Faptul că turista a găsit refugiu în hotelul de lux nu înseamnă că acesta și-a deschis porțile pentru victime, așa cum s-a interpretat în mod greșit.

Hotelul Pestana CR7 a confirmat că nu a fost niciodată transformat într-un centru de primire a victimelor și că toți clienții care au stat acolo au făcut rezervări normale. Până în prezent, Cristiano Ronaldo nu a făcut nicio declarație oficială în acest sens.

Conform unui bilanț provizoriu al Ministerului marocan de Interne, dat publicității duminică după-amiază, cutremurul tragic a avut un impact devastator, provocând moartea a 2.122 de persoane și rănirea a altor 2.421.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...