Acuzații grave în Episcopia Oradea: Sunt promovați preoții homosexuali

Date:

Episcopia Ortodoxă Oradea se confruntă cu acuzații serioase privind promovarea în funcții importante a unor preoți despre care se presupune că au orientare sexuală diferită de cea a Bisericii, conform informațiilor furnizate de Bihoreanul.

Preotul Ciprian Mega a adus în atenție o discuție cu conotații sexuale purtată pe platforma WhatsApp între un apropiat al episcopului Sofronie Drincec și un angajat din sistemul judiciar. În schimb, Mega și protopopul Simion Goga au fost amândoi puși sub urmărire penală pentru presupusa violare a vieții private.

Mega consideră deschiderea unui dosar penal ca pe o încercare de intimidare menită să îl oprească din lansarea unui film în care un personaj corupt ar putea fi inspirat din viața episcopului Sofronie.

Ciprian Mega, tată a patru copii și regizor cu premii internaționale, este cunoscut în comunitatea clericală ca un preot dedicat. El a adus în Oradea vedete internaționale precum Mickey Rourke, Elisabeta Pellini și Anthony Delon pentru a juca în filmul său „21 de rubini,” aflat în post-producție.

„Toți preoții din Bihor știu de această încrengătură bazată pe imoralitate și corupție, dar toți aleg să tacă, fie din frică, fie din interes!”, a declarat preotul Ciprian Mega, care slujește în Biserica Sfântul Spiridon din cartierul Rogerius.

Mega susține că există o rețea homosexuală în cadrul eparhiei, tolerată și chiar promovată, și promite să facă publice informații compromițătoare.

Mai mulți preoți au luat atitudine împotriva homosexualității în rândurile clerului, îndemnându-și colegii să nu rămână tăcuți în fața unor astfel de practici. În timp ce scandalul continuă să facă valuri, conducerea Episcopiei Oradea menține tăcerea în fața acuzațiilor care pun sub semnul întrebării moralitatea unor lideri bisericești de rang înalt.

Până în prezent, Episcopia nu a răspuns solicitărilor ziarului Bihoreanul pentru a comenta acuzațiile, iar ancheta penală este în curs de desfășurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...